Solidaridad lanceert Goed Goud sieraden

goedgoudbanner

Solidaridad is een organisatie die zich bezig houdt met het bestrijden van structurele armoede door middel van eerlijke en duurzame handel. Het nieuwste project van Solidaridad heet “Goed Goud” en richt zich op een eerlijke, veilige en schone manier van goudwinning. 20% van de gehele goudwinning komt uit de kleinschalige mijnbouw. Veelvoorkomende problemen in deze industrie zijn kwikvervuiling, kinderarbeid, onveilige werkomstandigheden en oneerlijke prijzen voor het goud.

De nieuwe campagne van Solidaridad is erop gericht om de mijnbouw te verduurzamen door bedrijven te stimuleren zich aan voorschriften te houden die mens en milieu beschermen. Voor de kleinschalige mijnbouw is de mondiale Fairtrade-Fairmined (FT-FM) standaard gelanceerd, welke criteria op het gebied van organisatievorming, milieu en arbeidsomstandigheden bevat.

Solidaridad benadert belangrijke spelers op de sieradenmarkt om mee te doen met het verduurzamen van de goud- en sieradenproductie. Alleen als zij meedoen is er vraag naar duurzaam gewonnen goud en krijgt de consument de keuze voor een duurzaam product.

In het kader van dit initiatief zijn voor de NJC werkvergadering van 16 april jl. Solidaridad vertegenwoordigers Erik de Wit en Maaike Schouten uitgenodigd door het NJC bestuur om een presentatie te geven over het FT-FM keurmerk. De presentatie was vooral gericht op de gevolgen voor de juwelier met betrekking tot bijvoorbeeld inkoop.

Het was een zeer aangename en nuttige presentatie waarvoor wij Solidaridad graag hartelijk willen bedanken!

(Bron: Solidaridad.nl)

 

Jul 7, 2014 | Posted by in Blog | 0 reacties

Reactie verzenden

Your email address will not be published.

Premium Wordpress Themes by UFO Themes