Horlogemerken

De volgende NJC leden zijn geauthoriseerd en officieel dealer van de luxe horlogemerken (in alfabetische volgorde van merk en juwelier):

Merken Omschrijving Leden
Aerowatch:

Aerowatch is een onafhankelijk, Zwitsers bedrijf dat klassieke, stijlvolle horloges met een eigen karakter en moderne twist maakt. Aerowatch is opgericht in 1910 in de Zwitserse stad, La chaux de fonds. Het merk heeft naam gemaakt als producent van kwalitatief hoogwaardige zakhorloges. Later is het merk ook polshorloges gaan maken en kwam met een zeer dynamische collectie met horloges die luxe en design uitstralen. De zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding zorgt ervoor dat de populariteit van Aerowatch snel groeit.

:

Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort,
Anonimo:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

:

Wiewel Goudsmeden,
Aquanautic:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

:

Juwelier C. van de Kerkhof,
Patek Philippe:

Patek Philippe (opgericht in 1839) heeft de reputatie de beste horlogemaker ter wereld te zijn, waarbij ze de hoogste technische en esthetische standaard zetten binnen de horloge-industrie. Patek Philippe is beroemd voor het maken van de meest geprezen en gewilde horloges en is leider op het gebied van kwaliteit, innovatie en ontwerp. Daarnaast brengen vintage (zak)horloges van Patek Philippe op horlogeveilingen recordbedragen op.

:

Steltman Watches,
Alexandre Meerson:

Alexandre Meerson is een Brits luxe merk dat unieke modern-klassieke horloges en accessoires creeërt. Het merk onderscheidt zichzelf door een haute couture stijl te combineren met excuise vakmanschap.

:

Wiewel Goudsmeden,
Baume & Mercier:

Baume et Mercier behoort tot één van de oudste horlogemerken in Zwitserland en vervaardigt horloges voor heren en voor dames. De geschiedenis van Baume et Mercier begint al in 1830 als de broers Louis Victor Baume en Pierre Joseph Celestine Baume starten met het maken van eigen uurwerken. William Baume komt in 1918 in het oorspronkelijke bedrijf van zijn opa en richt met horlogemaker en juwelier Paul Mercier het merk Baume & Mercier op.

:

Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Steltman Watches, Fred Helmer Juwelier, Alexander Juwelier Oegstgeest,
Bell & Ross:

Bell & Ross is opgericht in 1992 en staat naast het stijlvolle design van de horloges bekend zijn grote functionaliteit. Alle horloges zijn waterdicht, hebben een uiterst nauwkeurig uurwerk, zijn zeer helder af te lezen en hebben afhankelijk van het beoogde gebruik extra functies. De horloges worden veelvuldig gebruikt door o.a. piloten, duikers en defensie.

:

Alexander Juwelier Oegstgeest,
Breitling:

Breitling is een Zwitsers horlogemerk en werd in 1884 in Saint-Imier in de Zwitserse Jura opgericht door Léon Breitling. Het merk begon als specialist in chronometers, stopwatches en meetinstrumenten voor horlogemakers en was de eerste die de functie van horloge en stopwatch combineerde in 1 product. Vanwege de grote functionaliteit werd Breitling leverancier voor zowel de Britse als de Amerikaanse luchtmacht.

:

Wiewel Goudsmeden, Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Juwelier van Willegen Den Haag, Segers Juweliers, Juwelier Piet Schilder,
Bulgari:

Bulgari is een Italiaans luxe merk, opgericht in 1884 door Sotir Bulgari. Naast horloges vervaardigd het merk ook sieraden, accessoires en parfum. De horloges worden gemaakt in Zwitserland door Bulgari Haute Horlogerie, dat werd opgericht in 1980. Alle onderdelen van de horloges, waaronder ook de uurwerken, worden door Bulgari zelf gefabriceerd.

:

Juwelier C. van de Kerkhof,
Frédérique Constant:

Frédérique Constant is opgericht in 1988 door de Nederlandse oprichter Peter C. Stas en zijn echtgenote Aletta Bax. Het bedrijf is ontstaan uit een passie voor mechanische horloges. De horloges zijn uitgerust met gecompliceerde, hoogwaardige mechanische uurwerken met volledig stof- en waterdichte horlogekasten, ter bescherming van de fijne mechaniek. Om de kwaliteit te waarborgen is het merk volledig betrokken bij alle onderdelen van de productie; van ontwerp tot eindassemblage.

:

HA Juweliers, Juwelier van Willegen Den Haag, Juwelier Ettema, Alexander Juwelier Oegstgeest, Van Velthoven Juweliers,
Hamilton:

Hamilton is een Amerikaans horlogemerk, geproduceerd door de Hamilton Watch Company uit Lancaster, Pennsylvania. Vandaag de dag is de pioniersrol die Hamilton in de luchtvaartwereld, de filmindustrie, maar ook in de ontwikkeling van digitale en elektrische technologieën speelt, een duidelijke inspiratiebron voor de horlogecollectie. De horloges van Hamilton hebben unieke vormen, een unieke persoonlijkheid en opvallende ontwerpen die de Amerikaanse 'spirit' en geest feilloos met de laatste Zwitserse horlogetechniek combineren.

:

HA Juweliers, Juwelier Piet Schilder,
IWC:

IWC is een Zwitsers-Amerikaans horlogemerk, opgericht door de Amerikaanse ingenieur Florentine Ariosto Jones in 1868 die zichzelf het doel stelde om perfecte, mechanische uurwerken te maken voor een internationale markt. De horloges van de International Watch Co. worden gemaakt in Schaffhausen, Zwitserland. Naast het produceren van horloges houdt IWC zich ook bezig met opleiden. Sinds 1950 heeft IWC een eigen opleidingscentrum met o.a. een interne opleiding tot Horloger Complet.

:

Steltman Watches,
Longines:

Longines is een Zwitsers horlogemerk. Het werd in 1832 door Ernest Francillon in Saint-Imier opgericht. Het merk staat bekend om haar horloges voor piloten en om de precisie en elegantie van haar horloges.

:

HA Juweliers, Juwelier Punte, Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Juwelier van Willegen Den Haag, Segers Juweliers, Alexander Juwelier Oegstgeest,
Montblanc:

Montblanc werd in 1906 in Hamburg opgericht door drie Duitsers en was in beginsel een producent van vulpennen. In 1997 begon Montblanc met de productie van horloges. Hoewel Montblanc Montre S.A. dus behoorlijk jong is, heeft deze afdeling van het 100 jaar oude luxemerk een stevige positie verworven onder de grote horlogemakers van onze tijd. Tegenwoordig worden de horloges van Montblanc vervaardigd op twee plekken in Zwitserland. Elk horloge vereist een dusdanig hoog niveau van gespecialiseerd vakmanschap en afwerking, dat de productie daarvan is gelimiteerd tot maar een paar honderd stuks per jaar.

:

Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Steltman Watches, Fred Helmer Juwelier,
Omega:

Omega is opgericht in 1848 door Louis Brandt. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de assemblage van zakhorloges. In 1894 presenteert de Firma Louis Brandt & Frère een nieuw uurwerk dat ze de naam Omega geven. In 1903 wordt Omega Watch Co. aan de oorspronkelijke bedrijfsnaam toegevoegd en groeit het merk uit tot één van de allergrootste horlogeproducenten ter wereld.

:

Juwelier Punte, Juwelier C. van de Kerkhof, Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Juwelier van Willegen Den Haag, Juwelier Piet Schilder,
Oris:

Horlogefabriek Oris werd in 1904 opgericht door Paul Cattin en Georges Christian, beiden afkomstig uit Le Locle, het centrum van de horlogemakerkunst in de Zwitserse Jura. Het merk staat erom bekend alleen mechanische horloges met een onderscheidend design te produceren. De horloges van Oris zijn onderverdeeld in 4 collecties: autosport, luchtvaart, cultuur en duiken.

:

HA Juweliers, Juwelier Punte, Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Juwelier van Willegen Den Haag, Juwelier Ettema, Juwelier Piet Schilder, Alexander Juwelier Oegstgeest,
Rado:

Rado is een producent van luxueuze uurwerken uit Zwitserland. De geschiedenis van Rado begint in 1917, in het Kleine Zwitserse plaatsje Lengnau, waar drie broers de Schlup & Co uurwerkenfabriek beginnen. Precies 40 jaar later, in 1957, wordt het bedrijf omgevormd in de Rado Uhren AG en wordt de eerste horlogecollectie gepresenteerd. Rado kan met recht tot een van de meest vooruitstrevende horlogemerken in de wereld worden gerekend en doet actief onderzoek naar het vervaardigen van kras-vrije uurwerken. Het merk is beroemd om het gebruik van zeer vooruitstrevende materialen. Daarnaast zijn ook de esthetische kwaliteiten van Rado een speerpunt in de aanhoudende zoektocht naar nieuwe materialen en technologieën.

:

HA Juweliers, Juwelier Punte, Juwelier C. van de Kerkhof, Juwelier van Willegen Den Haag, Juwelier Piet Schilder,
SevenFriday:

SevenFriday is een Zwitsers horlogemerk, dat is opgericht in 2012 door Daniel Niederer. Het merk is nog zeer jong en laat zich dan ook door andere zaken inspireren dan de klassieke horlogemerken. Alle horloges van SevenFriday hebben een vierkante horlogekast en zijn geïnspireerd door de Industriële Revolutie. De designs zijn daardoor futuristisch en gewaagd en samen met het gebruik van complexe uurwerken levert dit een indrukwekkend en visueel aantrekkelijk horloge op.

:

Nellissen Juwelen, Juwelier C. van de Kerkhof, Alexander Juwelier Oegstgeest,
Tag Heuer:

TAG Heuer is een Zwitsers horlogeproducent en -merk. In 1860 opende Edouard Heuer een kleine horlogewerkplaats in de Zwitserse Jura. Sindsdien is het horlogemerk uitgegroeid tot een vooruitstrevende levende legende, op zowel horlogetechnisch gebied als het gebied van marketing en communicatie. Heuer was altijd al richtinggevend op het gebied van horlogetechnologie, met talloze vindingen die vandaag de dag nog altijd toegepast worden. Tot de belangrijkste vindingen van Heuer behoren het eerste horloge zonder opwindsleutel (1869) maar met een kroon. Daarnaast loopt het bedrijf ook voorop met het uitdragen van naam en faam. Heuer zag al zeer snel de kracht van sport, en creëerde daarin verschillende samenwerkingen.

:

Juwelier Punte, Juwelier van Willegen Den Haag,
Tissot:

In 1853 werd in het Zwitserse stadje Le Locle het merk Tissot opgericht. Tissot belichaamt meer dan 150 jaar innovatie en traditie in het maken van Zwitserse horloges. Als marktleider in het traditionele Zwitserse horlogesegment, is het Tissot’s missie om een breed publiek horloges van uitstekende kwaliteit aan te bieden tegen een betaalbare prijs. Als officiële timekeeper voor o.a. de wereldkampioenschappen wielrennen, motorrijden, en ijshockey, onderstreept Tissot de sportieve waarden in zijn zoektocht naar prestatie en precisie. Tissot heeft verkooppunten in meer dan 150 landen en in sinds 1983 de grootste horlogeproducent en -distributeur in de wereld.

:

HA Juweliers, Stockx Juwelier, Juwelier Punte, Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Juwelier van Willegen Den Haag, Segers Juweliers,
GC Watches:

Guess is opgericht in 1981 door Armand, Georges, Paul en Maurice Marciano. In 1984 kwamen de eerste Guess horloges op de markt. Guess horloges behoren tot het middensegment. Het doel van Guess is om naast complete outfits ook bijbehorende accessoires op de markt te brengen. In 2007 kwam Guess met nieuw horlogemerk, genaamd GC (Guess Collection). Deze horloges zijn het antwoord van Guess op de groeiende vraag naar in het oog springende designer horloges uit het hoge prijssegment. GC horloges zijn tot in detail afgewerkt en elk seizoen introduceert dit bekende horlogemerk met nieuwe modellen die tot de verbeelding spreken.

:

Juwelier Ettema, Juwelier Piet Schilder, Alexander Juwelier Oegstgeest,
Ebel:

Ebel is een Zwitsers luxe horlogemerk, opgericht door het echtpaar Eugène Blum en Alice Lévy. Het merk werd geregistreerd op 15 juli 1911 in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds en bestaat uit de initialen van de oprichters: Eugène Blum Et Lévy. Ebel is zeer geliefd bij kunstenaars en artiesten en was tevens leverancier van de British Royal Air Force tijdens de Tweede Wereldoorlog.

:

HA Juweliers, Stockx Juwelier, Nellissen Juwelen, Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Juwelier Ettema, Segers Juweliers, Fred Helmer Juwelier, Alexander Juwelier Oegstgeest, Van Velthoven Juweliers,
Certina:

Certina werd in 1888 opgericht in Grenchen, Zwitserland. De broers Adolf en Alfred Kurth beginnen een bedrijf in uurwerken en horlogeonderdelen en kort daarna vervaardigen ze ook volledige zakhorloges. Het bedrijf heet dan nog Grana maar dit wordt bij het 50 jarig jubileum in 1938 veranderd in Certina, afgeleid van het Latijnse woord Certus ("zeker"). Certina veroverde de wereld met robuuste horloges met het Double Security systeem, horloges die een buitengewone weerstand hebben voor invloeden van buitenaf. Certina is om die reden een zeer geliefd horloge bij bergbeklimmers, duikers en coureurs.

:

Stockx Juwelier, Juwelier Punte, Juwelier Leusink – van Veen, Juwelier Ettema, Fred Helmer Juwelier,
Locman:

Het Italiaanse horlogemerk Locman is één van de grootste horlogemerken van Italië en is opgericht in 1986 op het eiland Elba. Het merk combineert Italiaans design met geavanceerde technologie en is daarom exclusief partner van de Italiaanse luchtvaart en marine.

:

Fred Helmer Juwelier,
Citizen:

Citizen is een Japans horlogemerk, opgericht in 1930, en is wereldwijd bekend om zijn vooruitstrevende innovaties zoals het eerste horloge dat via een satellietconnectie altijd exact op tijd loopt. Tevens is het merk actief in de productie van ecologisch verantwoorde horloges. De Eco-Drive serie kan worden opgeladen door praktisch elke lichtbron en heeft daardoor batterijen onnodig gemaakt.

:

Juwelier Punte,
Boccia:

Boccia is een Duits horloge- en sieradenmerk. Alle horloges worden uitsluitend gemaakt van hoge kwaliteit nikkelvrij puur titanium. De reden daarvoor is dat het metaal buitengewoon corrosiebestendig is en extreem duurzaam zonder zwaar om de pols te zijn. Titanium is tevens zeer huidvriendelijk en daardoor ook geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor verschillende metalen.

:

Juwelier Ettema,
Meistersinger:

Meistersinger is een Duits horlogemerk, opgericht in 2001. Meistersinger maakt moderne horloges die een eenvoud van design en functionaliteit zijn als tegensignaal op de constante hectiek om ons heen. Het merk put inspiratie uit het verleden en staat bekend om zijn horloges met 1 wijzer, geïnspireerd op klokken uit de 14e eeuw.

:

HA Juweliers, Stockx Juwelier, Sieralex Juweliers, Juwelier Punte, Nellissen Juwelen, Juwelier C. van de Kerkhof, Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Juwelier van Willegen Den Haag, Juwelier Ettema,
Christiaan van der Klaauw:

Christiaan van der Klauw is Nederlands bekendste horlogeontwerper. In 1974 produceerde hij zijn eerste klok en vanwege zijn fascinatie voor astronomie begon hij astronomische kenmerken in zijn uurwerken te verwerken. Vanwege de afnemende vraag naar klokken produceerde hij in 1994 zijn eerste horloge met astronomische kenmerken zoals o.a. een grafische weergave van de relatieve posities van de zon en maan, rondom een wijzerplaat die de wereldtijd aangeeft. Christiaan van der Klauw is eervol lid van de prestigieuze Zwitserse AHCI (Académie Horlogère Des Créateurs Indépendants) en heeft tweemaal de "Watch of the Year" award gewonnen. Het is het enige atelier ter wereld dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van handgemaakte hoogwaardige mechanische astronomische horloges.

:

Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Steltman Watches,
Seiko:

:

Stockx Juwelier, Juwelier Leusink – van Veen, Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Juwelier Ettema, Juwelier Piet Schilder, Fred Helmer Juwelier, Boermans Juwelier, Van Velthoven Juweliers,
Marc by Marc Jacobs:

:

Juwelier Piet Schilder, Alexander Juwelier Oegstgeest,
Maurice Lacroix:

:

Juwelier Punte, Juwelier C. van de Kerkhof, Van Hell Juweliers Apeldoorn, Van Hell Juweliers Amersfoort, Boermans Juwelier,
Perrelet:

:

Alexander Juwelier Oegstgeest,
Chopard:

:

Steltman Watches,
Junghans:

:

Stockx Juwelier, Boermans Juwelier,
Raymond Weil:

:

Stockx Juwelier, Juwelier Leusink – van Veen, Juwelier C. van de Kerkhof, Fred Helmer Juwelier, Boermans Juwelier,
TW Steel:

:

Segers Juweliers,
Festina:

:

Boermans Juwelier,
Diesel:

:

Stockx Juwelier, Juwelier Piet Schilder,
Pequignet:

:

Juwelier Piet Schilder,
Calvin Klein:

:

Juwelier Ettema, Segers Juweliers,
Jacob Jensen:

:

Juwelier Punte, Juwelier Leusink – van Veen,
Fossil:

:

Stockx Juwelier,
Esprit:

:

Juwelier Leusink – van Veen,
Pulsar:

:

Juwelier Ettema,
Michael Kors:

:

Stockx Juwelier, Juwelier Ettema, Juwelier Piet Schilder,
Tommy Hilfiger:

:

Juwelier Leusink – van Veen,
Balmain:

:

Juwelier Piet Schilder,
Daniel Wellington:

:

Nellissen Juwelen, Juwelier Piet Schilder,
Marc Coblen:

:

Juwelier Piet Schilder,
Swatch:

:

Juwelier Piet Schilder,
Alpina:

:

HA Juweliers, Van Velthoven Juweliers,
Armin Strom:

:

Van Velthoven Juweliers,
Aspen:

:

Steltman Watches,
Breguet:

:

Steltman Watches,
Grönefeld:

:

Steltman Watches,
Jaeger LeCoultre:

:

Steltman Watches,
Nomos:

:

Nellissen Juwelen, Steltman Watches,
Panerai:

:

Steltman Watches,
Fromanteel:

:

Segers Juweliers,
STAUDT Twenthe:

Yvo Staudt – oprichter en eigenaar Staudt Twenthe vertelt hoe hij als accordeonist een horlogemerk in het leven riep. Een fragment: "Sinds mijn vijfde speel ik accordeon. Geen volksmuziek, maar klassieke muziek, tango en ook jazz. Het was niet het meeste coole instrument, maar dat weerhield me er niet van om mijn leven hieraan te wijden. Tijdens mijn middelbare schooljaren ontmoette ik Claudio, één van de beste accordeonisten ter wereld. Het maakte mij niet uit hoe en waar, maar ik móest bij hem studeren. Zo gezegd, zo gedaan. Op mijn achttiende pakte ik mijn biezen en verhuisde naar Italië om aan het conservatorium in Pescara te studeren."

:

Fred Helmer Juwelier,
Premium Wordpress Themes by UFO Themes